Sluit

Locaties en routes

Wij raden je aan om met het ov, de boot of op de fiets naar de Parade te komen. Welke bus/boot/tram/metro je moet hebben om op het Paradeterrein te komen vind je op deze pagina. Mocht je toch met de auto komen, dan vind je hier ook de beste parkeeropties.

ROTTERDAM - Museumpark, 3015 CB

Met de auto

Wanneer je met de auto komt kun je parkeren in stadsgarage Museumpark. Via deze site kun je ook reserveren, waardoor je minder hoeft te betalen.

Met het openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station:
Tram 4 richting Marconiplein, halte Eendrachtsplein.
Tram 7 richting Willemsplein, halte Museumpark.
Metro D naar Beurs, overstappen op Metro A, halte Eendrachtsplein.
Metro E naar Beurs, overstappen op Metro B, halte Eendrachtsplein.
Vanaf alle haltes is het 5 minuten lopen naar het Paradeterrein.

DEN HAAG - Westbroekpark, 2587 BK (Kapelweg)

Met de auto

De dichtstbijzijnde parkeergarage is Scheveningen Bad Strand. Vanaf hier is het een kwartier lopen naar het Westbroekpark.

Met het openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station:
Tram 9 richting Scheveningen Noorderstrand, halte Nieuwe Duinweg, 6 minuten lopen naar het Paradeterrein.

ParadeVaartjes
Sinds de zomer van 2009 organiseert de Willemsvaart de ParadeVaartjes naar de Parade in het Westbroekpark. Ieder uur (14.00 uur de eerste, 18.00 uur de laatste) varen de Paradevaartjes van Prinsessegracht 4 (aanlegplaats Centraal Station) naar de Parade. Op 13 juli starten we om 17.00 uur. Om 22.30, 23.30, 00.30 en 01.30 uur varen we terug van de Parade (Cremerbrug) naar de stad.

Een enkele reis kost 4,50 euro. Dit jaar zijn er in verband met ‘200 jaar Scheveningen Bad’ extra feestelijke vaarttochten onder het genot van een borrelnootje en een drankje. Hiervoor zijn de kosten 10 euro per persoon.

S.v.p. vooraf reserveren via info@willemsvaart.nl. Meer informatie vind je hier.

Let op: In het Westbroekpark mogen geen honden komen en er mag ook niet worden gefietst.

UTRECHT - Moreelsepark, 3511 ER (Laan van Puntenburg)

Met de auto

Parkeergarage Moreelsepark Utrecht is gelegen in het winkelcentrum Hoog Catharijne. Vanaf daar is het 4 minuten lopen naar het Paradeterrein.

 

Met het openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station:
Uitgang Stationsplein, 3 minuten lopen naar het Paradeterrein.

AMSTERDAM - Martin Luther Kingpark, 1079 LM (Amsteldijk)

Met het openbaar vervoer

Vanaf het Amstelstation:
Stadsbus 62 richting Station Lelylaan, Bushalte President Kennedylaan/Waalstraat, 10 minuten lopen naar het Paradeterrein.
Stadsbus 65 richting Station Zuid, bus/tramhalte Maasstraat/Rooseveltlaan, 10 minuten lopen naar het Paradeterrein.
Lopend vanaf het Amstelstation: 15 minuten.

Vanaf het Centraal Station:
Tram 4 en nachtbus 754, halte Maasstraat/ Rooseveltlaan, 10 minuten lopen naar het Paradeterrein.

Met de boot 

Een bijzondere manier om je dagje Parade te beginnen; Rederij ’t Smidtje vaart exclusief voor de Parade met twee speciale lijndiensten ieder half uur vanaf Amsterdam CS duur: 50 min) via de Stopera (duur: 30 min) en Café Hesp (vlakbij Amstel Station, duur: 15 min) naar het Paradeterrein. De eerste vaart is om 16.00 uur, de laatste boot vaart om middernacht terug van de Parade naar Centraal Station. Leun achterover terwijl je de stad vanaf het water ziet en stap voor de toegangspoort van de Parade weer uit. De Paradeboot vaart alle dagen. Je kunt vooraf kaartjes kopen voor de Paradeboot. Meer informatie volgt binnenkort.

Met de auto

Parkeren in het woongebied rondom het festivalterrein is niet mogelijk. Het gebied is s avonds afgesloten voor verkeer. Alleen bewoners hebben toegang. Goede parkeermogelijkheden bieden de P+R locaties in Amsterdam. Je kunt hier heel goedkoop parkeren.