Sluit

De Parade gaat door in Paradiso

De Parade Gaat Door in Paradiso van 10 t/m 16 augustus, met iedere dag twee programma’s (om 18.30 en 21.30 uur) van ieder twee voorstellingen. Op het programma staan Anne-Fay’s Reaspora, Strangelove van Ko van den Bosch & Kat op het Spek, Lonesome George door Sran Vreeken en H.E.A.R. – Henry en Alex rock – met een reprise van hun afscheidsconcert Uitgerukt.

STRANGELOVE – Ko van den Bosch & Kat op het Spek

STRANGELOVE is een hardhandige comedy over het leven in quarantaine, de pandemie, de globalisering en het einde van de wereld, zoals wij die kennen. Drie mannen, een president, een kolonel en een wetenschapper hebben zich verschanst in een bunker en wachten op het moment dat de pandemie uitgeraasd is. Dat zal het moment zijn dat de aarde leeg is en een nieuwe, betere wereld gemaakt kan worden. Dat leek hen een goed idee.

De waanzin van de wereld heeft zich echter vastgezet in de hersenen van de mannen. In hun hoofden is de wereld een dolgedraaide grap geworden, waarin ze wanhopig zoeken naar de clou.

Strangelove is absurd-komisch, beeldend theater, geëngageerd entertainment en een verbijsterende rock ’n roll cartoon in een.

Lachzalf voor de door de crisis ontwrichte mensheid.

Strangelove wordt geproduceerd door Kat op het Spek en gemaakt door Ko van den Bosch (ex Alex d’Electrique, ex Noord Nederlands Toneel), Peter van de Meulebroecke ( ex Noord Nederlands Toneel, Tuning People), Thijs Prein en Roelof Pothuis (Kat op het Spek). Eerder maakte dit collectief de legendarische voorstelling Missie zoekt Massa over de Russische Revolutie.

Alex Klaasen en Henry van Loon – H.E.A.R.2.0.2.0. 

De legendarische band H.E.A.R. van Alex Klaasen, Henry van Loon en Jan & Keez Groenteman trekt in Paradiso alle registers open om het leven te vieren in deze gekke malle tijd. Maak je klaar voor een onvergetelijke reprise van hun afscheidsconcert Uitgerukt. Een gelikte show van ongekend hoog niveau met louter hits die iedereen mee kan zingen. Van Kokkel & Scheermes tot Haal Alles Uit Het Leven en van Catchy tot Met Maten. Natuurlijk komt ook de fonkelnieuwe kiloknaller Dicht Bij Elkaar voorbij. H.E.A.R. krijgt als altijd de handjes in de lucht, de voetjes van de vloer en de zakdoekjes uit de verpakking. Want als je alles uit het leven haalt haal je ook echt alles uit het leven.

Anne-Fay’s Reaspora

Danseres/zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops volgen de voetsporen van hun familie en voorouders de hele wereld rond. Vanaf de zomer van 2019 reizen Anne-Fay en Felix de, door slavernij ingezette, diaspora af van hun voorouders in tegenovergestelde richting (Nederland, Aruba, Curaçao, Suriname, China en de voormalige Afrikaanse Gold Coast).

Reaspora is een zoektocht naar de verhalen en de geschiedenis die binnen de familie nooit zijn doorgegeven. De verhalen, mensen en muziek die ze tegenkomen op hun reis, verwerken ze in een muziekalbum en muziektheaterconcert over racisme, white privilege en de koloniale erfenis. In samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis.

LONESOME GEORGE

Lonesome George zou deze zomer op de parade gestaan hebben. Het is een theatraal concert waarin via het verhaal van vijf ‘Eindelingen’ – de laatste exemplaren van uitgestorven (dier)soorten – de vraag wordt gesteld waarom we er zijn, en waarom we er niet niet zijn. Vervlochten met een monoloog over hoe onwaarschijnlijk het is dat we allemaal bestaan, over jezelf met het water het doucheputje door willen spoelen, en over het heelal dat naar biefstuk ruikt.