Sluit

De Wereld van De Parade – 21 & 22 april

In februari, maart, april en mei organiseren De Parade en Tolhuistuin De Wereld van de Parade in Amsterdam Noord. Een complete avond uit met twee voorstellingen en een vegetarische maaltijd in het knusse Tuinhuis van de Tolhuistuin. Het programma start om 19:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur) en eindigt om 22:00 uur. Wil je niet bij ons eten, maar wél naar de voorstellingen, dan betaal je €20.-.

Een complete avond uit: twee voorstellingen + maaltijd voor € 37,50
Op vrijdag 21 en zaterdag 22 april zie je de voorstelling Leonora van June Yanez en Koen Verheijden en neemt voormalig Artsen Zonder Grenzen medewerker Arjan Erkel je mee in het verhaal van zijn ontvoering in 2002, toen hij 607 dagen vastgehouden werd in de Russische deelstaat Dagestan.

2 x WERELD VAN DE PARADE = DE HELE ZOMER GRATIS NAAR DE PARADE
Kom je in februari, maart, april en mei twee keer naar de Wereld van De Parade? Dan krijg je een ParadePas voor 2023! Met de ParadePas ontvang je de hele zomer gratis toegang tot het terrein in alle steden!

Leonora | June Yanez & Koen Verheijden 
Actrice June Yanez en regisseur Koen Verheijden maakten een fragmentarische en muzikale voorstelling over dekolonisatie en de strijdlust van twee vrouwen. De Zeeuwse Angelique ijvert voor een slavernijmonument in Vlissingen – waar een kwart van de bewoners ooit hun inkomsten uit deze handel haalde – maar stuit op onbegrip. Haar verhaal wordt verweven met dat van Leonora die in de 18e eeuw Curaçao ontvlucht en in Zeeland terecht komt. De hedendaagse strijd van Angelique wordt verweven met de vraag hoe Leonora’s leven eruitzag. Waarom is ze op dit Zeeuwse schip gestapt? Wie was haar slavenhouder? Wist ze dat ze in Europa in vrijheid zou leven? En waar is ze terecht gekomen?

Erkels Hoop | Arjan Erkel & Jan Wilm Tolkamp
Erkels Hoop is een boeiende voorstelling over de ontvoering en wederopstanding van Arjan. Hij vertelt en speelt over zijn verdriet, eenzaamheid, veerkracht en vechtlust en verhaalt vol humor over boksen, orale seks, het belang van hoop houden en vrijheid van keuze. Jan Wilm, voorheen gitarist bij de band Normaal, speelt en zingt liedjes die Arjan tijdens zijn gevangenschap kracht gaven. Zijn ontvoerders vonden Oerend hard zo mooi dat ze mee gingen zingen.

“In Erkels hoop heeft antropoloog Arjan Erkel (52) de geschiedenis van zijn veelbesproken gijzeling bewerkt tot boeiend documentaire-theater.” ★★★★ De Volkskrant