De Parade Gaat door

Sluit

30, 31 juli & 1 augustus (archief)

De Wereld van de Parade keert terug in de Tolhuistuin in Amsterdam! Nu de originele tournee van de 30e editie van theaterfestival de Parade niet door kan gaan, keert De Wereld van de Parade in juli en augustus terug in de Tolhuistuin in Amsterdam. Het laatste weekend van de maand staat er een fijn avondprogramma met 2 voorstellingen klaar. Er is een vroege shift om 17.00 uur, inclusief diner en een late night editie met dezelfde voorstellingen en een Silent Disco op 1.5 meter.

’s Middags is er een KinderParade voor jong en oud en na de voorstelling kun je zelf je poffertjes. bakken bij Poffertjespaleis Au Gwen Marie. Uiteraard houden we rekening met de COVID-19 maatregelen, en daardoor zijn er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Hieronder lees je meer over het programma in juli en augustus en de link naar de kaartverkoop.

Tot in de Tolhuistuin! 

Programma 1 augustus

Programma KinderParade (6+) op 31 juli en 1 augustus:

Ali & Nino door de Witte Raaf
‘Ali & Nino’ is een muziektheatervoorstelling over het zoeken naar je identiteit. Een verhaal over een oosterse jongen en een westers meisje wiens vriendschap op de proef wordt gesteld door een gedwongen vertrek uit Nederland voor één van de twee. De voorstelling laat zien wat een gedwongen vertrek kan betekenen voor een kind en ook voor mensen om het kind heen. Wat doet het met een kind als het er niet mag zijn? Hoe vind je je identiteit zonder de veiligheid van een eigen plek? Wat is je thuis? Wij overbruggen culturele verschillen, door in het verhaal van de ander te duiken.

Programma avond:

Voorstelling 1: Gerson Main met Ellendig Verzorgingshuis

Voor zijn nieuwe project is Gerson Main aan het schrijven over de dingen die hem de afgelopen tijd hebben beziggehouden: bewustwording van het ouder worden, besef van eindigheid, de angst die daarbij komt kijken, maar ook het hoopvolle van de desondanks nooit vervaagde dromen en het snelle leven dat nog steeds toegankelijk is. Het nadenken over deze onderwerpen inspireerde hem en bracht hem tot de liedjes en gedichten waar hij een preview van gaat geven tijdens de Wereld van de Parade.

Voorstelling 2: Soufiane Moussouli met Gelukszoeker
In Gelukszoeker vertelt Soufiane over zijn neef Hamza die als illegaal ging leven in een grote Europese stad. Hamza woonde vijf jaar lang illegaal in de roemruchte Brusselse wijk Molenbeek, nadat hij uit Marokko vluchtte op zoek naar een beter leven. Waarom wil Hamza zo graag naar Europa terwijl Soufiane eigenlijk niets liever wil dan in Marokko wonen? Want daar was hij altijd wél gelukkig. Wat is geluk voor jou? En wat ben je bereid op te geven in die zoektocht naar geluk?

Zaterdag 1 augustus

KinderParade (6+) | 13.00 tot 15.30 uur

Het programma in de middag bestaat uit 1 familievoorstelling (6+), poffertjes voor jong en oud en voor de kinderen staat er een glas ranja klaar. € 10,- voor kinderen / € 15,- voor volwassenen.

Koop hier je kaarten

Avond met diner – 17.00 uur tot 20.00 uur

Het programma op de avond start om 17.00 en eindigt om 20.00. Je schuift aan voor een heerlijk twee-gangen diner & 2 avontuurlijke voorstellingen. € 39,50 (twee-gangen diner & 2 voorstellingen & 1 consumptie)

Koop hier je kaarten 

LateNight – 20.30 uur tot 23.30 uur

Avontuurlijk programma in de Tuin, in de aanloop van de zomernacht. € 25,00 (2 voorstellingen & 1 consumptie). De avond sluiten we af met de Silent Disco, op 1.5 meter afstand.

Koop hier je kaarten