Sluit

Paradeboten

Dit jaar vaar je met maar liefst drie verschillende boten naar de Parade! Tickets voor alle Paradeboten zijn inclusief terreinkaart.

Een bijzondere manier om je dagje Parade te beginnen: Rederij ’t Smidtje vaart exclusief voor de Parade met twee speciale lijndiensten ieder half uur vanaf Amsterdam CS (Double Tree Hilton Hotel, duur: 50 min) via de Stopera (duur: 30 min) en Café Hesp (vlakbij Amstel Station, duur: 15 min) naar het Paradeterrein. De eerste vaart is om 16.00 uur, de laatste boot vaart om middernacht terug van de Parade naar Centraal Station. Leun achterover terwijl je de stad vanaf het water ziet, geniet van een drankje & muziek en stap voor de toegangspoort van de Parade weer uit.

De Paradeboot vaart alle dagen, en iedere donderdag tot en met zondag mét Silent Disco. Tickets vanaf € 12,50 incl. ticket Paradeterrein, kinderen € 6,25. Koop hier vast je kaartjes.

Man met de Microfoon 11 t/m 20 augustus 

Chris Bajema, bekend van de hit-podcast ‘Man met de microfoon’, presenteert tijdens een familiefeest op een boot zijn geheime uitvinding, wat niet geheel ongevaarlijk blijkt. Wat doet die man met die walkie-talkie op de brug? De rondvaartboot vertrekt in het centrum van Amsterdam vlakbij de Kleine Komedie en vaart naar de Parade toe.

Rederij Lampedusa12, 13, 18 t/m 20 en 25 t/m 27 augustus

Op een voormalige vluchtelingenboot wordt vanuit het oogpunt van migranten naar Amsterdam gekeken. De kapiteins zijn ‘nieuwe Amsterdammers’ uit Eritrea, Egypte, Somalië en Syrië die niet alleen de verborgen geschiedenis van de stad vertellen, maar ook hun eigen verhaal delen. Lampedusa vaart vanaf Dijksgracht 6 naar het festivalterrein.