Sluit

Wat is De Parade?

Op De Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er  live-bands die gratis toegankelijk zijn. Voorstellings- en toegang terreinkaartjes koop je online of op De Parade.

In 2022 trok het theaterfestival in ruim 2.5 maand 225.000 bezoekers. Het was een een zomer vol dansconcerten, operettes, stand-up philosophy, poëzie, muziektheater in alle vormen en brabohop. De Parade blikt dankbaar terug op haar 31e tournee.
Dit jaar konden wij eindelijk weer doen waar we het beste in zijn: de afstand tussen onze artiesten en het publiek zo klein mogelijk maken. Het ontroert ons enorm dat het publiek ons zó massaal heeft omarmd en we deze zomer ook veel nieuwe bezoekers mochten verwelkomen,” aldus directeur Nicole van Vessum