Sluit

Wat is de Parade?

Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er  live-bands die gratis toegankelijk zijn. Voorstellings- en toegang terreinkaartjes koop je online of op het Paradeterrein.

De tournee start op 29 juni in het Museumpark in Rotterdam. Daarna reizen we met alle artiesten, medewerkers, tenten en restaurants via het Westbroekpark in Den Haag door naar het Moreelsepark in Utrecht en sluiten traditiegetrouw op 2 september af in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam.

In 2017 bezochten bijna 250.000 mensen de Parade en zijn er in totaal 291.595 theaterkaarten verkocht.

©Anemo-one Filmmaker-Editor

 

Wil je meer weten over hoe de Parade ontstond en wat we precies bedoelen met Parade Maken? Lees dan hier over de ontstaansgeschiedenis van de Parade.