Parade-artiesten 2021

155 - STUK

STUK is een stuk met drie stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt. STUK gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft.

Anne-Fay (DOX & PMP) - Anne-Fay's Reaspora

Verhalen over slavernij stromen door je bloed, maar zijn nooit verteld door je familie. Hoe ontdek je je eigen familieverleden als de Nederlandse geschiedenisboeken maar een kant van het verhaal vertellen? Zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops volgen de voetsporen van hun familie en voorouders over hele wereld en maakten een voorstelling vol vraagtekens met songs, dans en visuals.

Annica Muller met Yogi Anni

Yogi Anni is een tragikomedie over een Amerikaanse yoga-vlogger die verstrikt raakt in haar zoektocht naar verlossing in een verscheurde wereld.

Benjamin Abel & The Unrequired Love - songs

Countertenor, performer en regisseur Benjamin Abel Meirhaeghe en producer Laurens Mariën slaan de handen in elkaar voor een elektronisch concert dat laveert tussen opera en een liefdesritueel. Ze brengen songs uit hun langverwachte performance ‘Spectacles’ die na deze wulpse zomer in premiere gaat.

Collectief het Paradijs - Reis naar Mars

Het wordt er 140 graden Celsius onder nul, er is geen zuurstof, nauwelijks water en enkel zand. Collectief Het Paradijs stuurt drie van hun beste astronauten de ruimte in om een poging te wagen.

De Joke's

Eindelijk, De Joke’s treden weer op! Dit charmante mannentrio is uit een diep dal gekropen om jullie in deze benauwende tijden, met die kenmerkende mix van borsthaarpop en Purmerfunk, de nodige troost te bieden. Als De Joke’s hun bronstige harmonieën laten klinken, zijn huiselijk geweld, machtsmisbruik en angststoornissen ineens heel ver weg. Dat wordt smullen geblazen!

De Leedbewakers - KØT

KØT is een tragikomische voorstelling over het wel en wee van drie grenswachters die tot elkaar veroordeeld zijn, aan de rand van de wereld in een huisje van drie bij twee met een slagboom die een eigen leven leidt. Een vrijwel woordeloos slapstickfeest van herkenning op onbekend terrein.

De Nachtdieren - LOST LOVE PROLOGUE

Een fysieke samensmelting die zich ontwikkelt in een intens gevecht om liefde. Lost Love Prologue toont de universele worsteling van hechting en verlatingsangst. Een regie van Jonata Taal gemaakt met internationaal danstalent Toon Lobach en mime-talent Hidde Aans-Verkade.

de Poezieboys - FRITZI

Grote kans dat je nog nooit van Fritzi gehoord hebt. Geeft niks, dat hadden de Poezieboys tot een jaar geleden ook niet. Nu kennen ze haar als een originele, gulle en talentvolle vrouw die prachtig kon schrijven en tekenen, die van kleine weerloze diertjes hield, grassprietbrieven schreef en walnoten beschilderde. Jos en Joep brengen een mythe over een van Nederlands grootste dichters.

De Theatertroep - Vaudeville en meer

Speciaal voor De Parade staan er twee verschillende voorstellingen op de planken. Óf Hokus Pokus: een magisch, beeldende slapstick voorstelling met acts, liedjes, mislukte goocheltrucs en olifanten op ware grootte. Óf Stuk voor Stuk: een humoristische eenakter van Don Duyns op het randje van het leven. Wat je te zien krijgt, is een verrassing …

Dick van den Toorn | Theater Ins Blau - De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch

Zeventien jaar na zijn dood vertelt dichter en schrijver Boudewijn Büch op bevlogen wijze over zijn helse schooltijd, zijn schrijverschap, zijn onstilbare verzameldrift, zijn vele reizen en zijn liefde voor de kunst, literatuur en popmuziek. Een gevoelige man en een gekwelde kunstenaar die uit angst voor ‘het echte leven’ verstrikt raakte in zijn eigen verzinsels.

Ellen ten Damme - Highlights uit Casablanca

Ellen zingt Frans, Duits en Engels alsof het haar moedertaal is. Maar ook een lied in het Arabisch brengt ze perfect over. Bovendien bespeelt ze elk instrument met zoveel gemak; dan zit ze weer comfortabel achter de piano, dan weet ze met een viool de gevoelige snaar te raken. Speciaal voor De Parade 2021 speelt ze highlights uit haar programma Casablanca.

Fifty-ish van ’t Beemstervarken

Fifty-ish is een tragikomedie over vier vrienden van iets over de vijftig, die opnieuw inhoud proberen te geven aan hun leven. In een mix van toneel, muziek en rap vallen ze met de deur in huis: doen wij er nog wel toe?

Gavin-Viano - Able To Fuck Love

Able To Fuck Love is de Shea-Butter-Poppin-Soulvolle monoloog van Gavin-Viano. De jonge performer waagt een poging om zijn perceptie van sex en van liefde te begrijpen. In een wereld vol exotisme is zijn wokeness een belangrijk zintuig om tot ware verbinding te komen. Kwetsbaar, open & bloot.

Het Zuidelijk Toneel - Eins Zwei Schweinerei

Een burleske 19e eeuwse farce op speed. Vijf acteurs spelen een hele klas leerlingen, hun ouders en het lerarenkorps. Chaos gegarandeerd. Eins Zwei Schweinerei is een komedie gebaseerd op Die Schlimmen Buben van Johann Nestroy. Een ooit wereldberoemde komedieschrijver met meer dan 80 stukken op zijn naam.

Het Zuidelijk Toneel - LO LI TAA

De klassieker Lolita van Vladimir Nabokov werd voor het eerst gepubliceerd in 1955. Het boek, dat de obsessie van een volwassen man voor een twaalfjarig meisje beschrijft, was destijds zeer controversieel. De roman is volledig geschreven vanuit het perspectief van de mannelijke hoofdrolspeler. Maar hoe beleeft het kind de aantrekkingskracht tot de verboden wereld van volwassenen?

ISH Dance Collective - ISHterious

ISHterious is een spetterende voorstelling door vier unieke hiphopdansers. Begeleid door de strakke beats van Deejay Irie, ontmoeten Dietrich Pott, Lucinda Wessels, Gino Jagessar en Yordana Rodriquez elkaar op het toneel om het afgelopen jaar van zich af te dansen. Samen tasten zij de grenzen van hun fysieke kunnen af, met volop ruimte voor improvisatie. Een wervelende voorstelling!

Jan Dirk & Flavia - Mooi zo

Klapwiekend, duizelig en bedwelmd van schoonheid létterlijk omvallen: dat is het beroemde Stendhal-Syndroom. In de foto-comedyshow Mooi zo delen Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg en componist Flavia Faas hun overweldigende blik op Nederland. Voor wie de pracht van eigen bodem teveel gaat worden: brancards staan klaar!

Joost Oomen & Willie Darktrousers - O Vissenkop, Waarheen?

O Vissenkop, Waarheen? Waar moet dat nou weer over gaan?! Waar dienen al die zakken gele rijst voor? Waarom zingen die kikkererwten zo schattig? Is het een vis of een vlinder met een zwaard? O Vissenkop, Waarheen?… Waarheen?… Waarheen?…

Kees & Eddie - Cornelis & Edward

Kees & Eddie kijken terug op 25 jaar Parade, een jubileum! Het duo probeert te achterhalen wat hun samenwerking tot zo’n succes heeft gemaakt en hoe het toch komt dat zij het al zo lang met elkaar volhouden. Het resultaat is een voorstelling met veel anekdotes, scènes, muziek, films en vooral humor.

Kiki Schippers - Meer

Leef! Alsof het je laatste dag is. Kiki doet niet anders. Ze vliegt met scherpe pen van Spijkers met Koppen naar de Vooravond en zingt alsof haar leven ervan afhangt. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?

Laura van Dolron - De nieuwe Laura

Op het scherpst van de snede reflecteert Laura van Dolron op wat er is en zou moeten zijn. Met humor en zelfspot, met lachen door je tranen heen. ‘Meesterverteller’ – NRC****

Lucky Fonz III

Singer-songwriter Lucky Fonz III heeft de afgelopen jaren een bijzondere plek verworven in het cultureel landschap. Voor De Parade heeft Lucky een speciaal programma samengesteld vol liedjes en conferences met zijn kenmerkende combinatie van humor en ontroering.

Mira van der Lubbe - Nog Altijd Nog

Nu Mira van der Lubbe moeder is, gaan haar gedachten vaak terug naar haar eigen jeugd en de onvoorwaardelijke vriendschap met haar buurjongetje. Nog Altijd Nog is het verhaal van een alles omvattende jeugdvriendschap, hoe die ontstond en hoe die kapot ging. Met de vraag: wat valt er nog te herstellen, want ze zeggen toch dat oude vriendschap niet roest?

Remco Vrijdag & Rutger de Bekker - The Good and the Ugly

Twee vrienden die zich – in hun gedeelde verleden als Vliegende Panters, hun Brabanderschap én een enorme liefde voor elkaars humor, muzikaliteit en absurdistische kijk op deze dolgedraaide samenleving – met vallen en opstaan aan elkaar vasthouden. The Good and the Ugly is een hilarisch, ontroerend, grof, liefdevol, grappig en altijd kneitermuzikaal commentaar, op deze toch tamelijk bizarre tijd.

Rob & Emiel - Holy Cow!

Interactie, magic, mind-games en ware illusies. Vergeet even alles om je heen en stap in de wereld van magie. Dit is Rob en Emiel pur sang. Zij weten al wat je denkt bij het verlaten van de tent. Inderdaad. Holy Cow!

SeaSession met Frank en René Groothof - CIRCUS CHARMS

Welkom in CIRCUS CHARMS! Revolutionaire Russen, bekvechtende spreekstalmeesters en tegendraadse onzin volgen elkaar in snel tempo op in deze wervelende variétévoorstelling. Twee broers rollen zingend, spelend en ruziënd door de piste terwijl circusorkest SeaSession opzwepende Russische muziek speelt, uitgevoerd door acht bevlogen musici. Acrobatiek, muziek, film én slapstick.

Stan Vreeken - Lonesome George

Een ontroerend miniatuurtje van liedjes en monologen rondom Eindelingen; de laatste dieren (of dingen) van hun soort. Een lichtvoetig en droefgeestig theaterconcert waarin de drie mannen zich via een eenzame reuzenschildpad, een bronstige heidehaan en een stervende taal afvragen wat ze hier eigenlijk doen, en waarom ze er niet níet zijn.

Steef de Jong / Groots en Meeslepend - De Huzaar
De Huzaar is een bewerking van Viktoria und ihr Husar, een operette van Paul Abraham uit 1930. Steef brengt een integrale eenmansversie van dit vier aktes tellende meesterwerk. Elke akte in een nieuw decor! In slechts 30 minuten – de saaie stukken slaat hij over – vertelt hij over de intrige van Viktoria, de huzaar Stefan en zijn rivaal John Cunlight. Dit alles leidt tot een verrassende ontknoping op een Hongaarse Goulashparty.
Stephanie Louwrier / Rudolphi Producties - Show must go on

Het feest der feesten breekt aan, maar niet voor Stephanie Louwrier. Zij besluit op dat moment te stoppen met drinken. In deze persoonlijke, uitzinnige en muzikale one woman show onderzoekt Stephanie met een goede dosis zwarte humor hoe je het leven kan vieren met een cola in je hand.

Stoofpot - De Koning is dood, leve de Koning

Uit de hemel regent het kikkers, de koning sterft, en met zijn aftakeling is ook het hele land in verval. Hij zou toch pas sterven als hij het zelf had besloten? Als hij tenslotte totaal machteloos blijkt, en ook de Koningin het tij niet kan keren, rest de Koning niets dan de dood in de ogen te zien.

Tarik Moree - De Voyeur

De Voyeur is een solovoorstelling van Tarik Moree, geregisseerd door Daniël ‘t Hoen. Over een man, op straat, die om zich heen kijkt en ziet dat er iets niet klopt; de mensen kijken niet.

Teddy’s Last Ride - 'Safe Sex - The Movie'

Een DJ en een millennial zitten in een waardeloze auto, pratend over de onvermijdelijke realiteit van het leven: vallen is makkelijker dan opstaan. Het gesprek wordt onderbroken door een botsing en de impact ervan neemt je mee op een absurde trip door de duisternis van het onderbewustzijn. Safe Sex – The Movie is een multidimensionale reis naar zelfontdekking, kijk daarom Teddy’s Last Ride’s hybride film nu het nog kan.

The Ruggeds - Night With The Ruggeds

Voor Night With The Ruggeds delen breakers Roy en Lee het podium met de danseressen Delphine en Manuela van de Franse Zamounda Crew. Op live muziek dagen de vier dansers elkaar uit om het publiek te imponeren met hun vetste moves. Ook dansen Delphine en Manuela hun duet Force D’ÂMES, waarin zij grenzen doorbreken door twee dansstijlen te combineren die nog steeds door mannen gedomineerd worden: Popping en Breaking.

Thijs Borsten & Lucretia van der Vloot - Kind van twee werelden

Kind van twee werelden is een innemend en muzikaal reisverslag van zangeres Lucretia van der Vloot. Haar moeder woont in Nederland, haar vader ging terug naar Suriname. Samen met musicus Thijs Borsten reist ze naar Suriname met de vraag: Hoe Surinaams ben ik eigenlijk?

Wouter Hamel - Wouter Hamel’s Nightclub

Wouter Hamel’s Nightclub is een speels, virtuoos en meeslepend muziekspektakel. Je waant je in een opwindende nachtclub tijdens de hoogtijdagen van de jazz, met een moderne poppy twist. Speciaal voor De Parade speelt hij samen met pianist Thierry Castel en gitarist Rory Ronde.