Sluit

Roze Bunker – siropen

Frisdrank hoeft niet van ver te komen. De Fruitslagers van Roze Bunker brouwen handgemaakte siropen met vers fruit en kruiden. Een compacte smaakexplosie die samen met plat of bruisend kraanwater verandert in een
fruitige frisdrank.
Uit één fles haal je een krat frisdrank of serveer je vele cocktails. Dat scheelt in transport en opslag, want de smaak is het enige dat je vervoert. De Fruitslagers houden niet van afval en proberen daarom nauw samen te werken met de boer
en de industrie. Met het ‘te rijpe’ fruit wordt siroop gebrouwen en in de testkeuken wordt veel geëxperimenteerd om van het eigen afval weer nieuwe producten te maken. Een plakkerig onderzoek dat we graag met jullie delen.

Geniet op de Parade van de smaken Citrus-Basilicum, Framboos-Laos, Gember grapefruit, Turkse ice tea, Sinaasappel-Rozemarijn en Vlierbloesem
Verhaal per smaak

Citrus-Basilicum
Bergen limoenen en citroenen gemixt met bossen basilicum zorgen voor een frisse en kruidige siroop. Perfect als
zomerse frisdrank of in een cocktail met gin (onze favoriet!). We stonden versteld toen de citrus en basilicum bij elkaar
kwamen, een verfijnde combinatie! In
de schillen schuilen bittere aroma’s die tijdens het koken vrijkomen. De basilicum bossen gaan alleen even kopje onder
in de kokende massa, anders verliest basilicum zijn bloemige smaak.
Framboos-Laos
Bergen frambozen, aalbessen en het exotische laos zitten verstopt in deze fles. Aalbessen en frambozen
werden altijd fanatiek gezocht in de tuin van oma liggende onder de struik eten tot je niet meer kon. Toen we
deze favoriete mooie vruchtjes tot siroop wilden maken bleek de combinatie voor ons toch iets te lief. Door
de toevoeging van laos heeft de siroop karakter en is hij vertrouwd exotisch van smaak.
Gember-Grapefruit
Gember, mandarijn en grapefruit vormen de basis voor deze kruidige en licht scherpe siroop. Perfect te serveren als
ginger-ale of als smaakbom voor een cocktail met wodka.
Onze eerste siroop werd geboren als een passende frisdrank bij Vietnamese soep die we verkochten op koningsdag.
Overdag een geliefde dorstlesser en ‘s avonds bleek de siroop een
perfecte cocktail basis.
Sinaasappel-Rozemarijn
Robuuste sinas-siroop van gegrilde sinaasappel met rozemarijn.
Sinas, de klassieker van het frisdrank imperium, kon volgens ons wel eens wat volwassener worden. Tijdens koude
nachten aan de start van het nieuwe jaar gingen de sinaasappelschillen op de houtkachel om de lucht te parfumeren.
Door deze herinnering kwamen wij op het idee sinaasappels te grillen met rozemarijn en zo ontstond de diepe kruidige
gekarameliseerde smaak van onze Sinas.
Aardbei-Hibiscus
Verse aardbeien en de hibiscus bloem werken samen in deze fruitige siroop. De hibiscus breekt de eeuwig zoete tonen
van de aardbei en geeft de frisdrank zijn volwassen karakter.
Alleen in het begin van de zomer wordt deze siroop
gebrouwen, wanneer de aardbeien het allerlekkerst zijn.
Alle aardbeien worden met de hand ontkroond voordat ze geperst kunnen worden. De knalrode kleur komt van de
prachtige Hibiscus bloemen uit Egypte.
Ice Tea I.P.A.
Bitter als een I.P.A. verfrissend als een ice tea. Deze kruidige en licht bittere siroop schuimt op als een biertje.
Ons werd twee weken van tevoren gevraagd bier te brouwen voor de Dutch Design Week. Bier brouwen duurt vijf
weken, dus bedachten wij deze hoppige siroop. Een unieke frisse smaak met het gevoel van bier.