Sluit

Duurzaamheid

In de zomer zijn we te gast in de parken van de grootste steden van Nederland. In een paar dagen bouwt De Parade een geheel zelfvoorzienend dorpje en dat doen we zo zorgvuldig mogelijk; voorzichtig met beplanting, verantwoordelijk naar onze medewerkers en artiesten, strenge eisen voor eten en drinken en gewetensvol naar het milieu. Duurzaamheid staat bij ons in alle opzichten hoog in het vaandel. We leggen je graag uit hoe we dat doen bij De Parade.

Eten en drinken

Restaurants
We stellen aan alle mee-reizende restaurants minimumclaims aan het gebruik van dierlijke producten, zoals het werken met bio-industrie vrije producten. Zo moet alle vis voldoen aan de norm en is er uitsluitend vlees en gevogelte van binnen Europa te vinden op het festivalterrein.

Treeborn Wine

Sinds 2016 hebben we een biologische huiswijn, Treeborn Wine. Door de verkoop van deze wijn ondersteunen we Weforest en heeft deze organisatie 20.000 bomen kunnen planten in een gebied zes keer keer zo groot als de vier parken van De Parade samen. Onze huiswijn zit in PET flessen, een ECO-vriendelijke verpakking. De fles is recyclebaar, de productie kost minder energie en de fles is tien keer lichter dan een glazen fles. Dat zorgt voor minder CO2 uitstoot bij het vervoer.

Kraanwater

We serveren uitsluitend kraanwater i.s.m. Jointhepipe, in plaats van bronwater uit plastic flessen. Dit koop je in een herbruikbare Parade-waterfles. Voor iedere verkochte fles doneert Jointhepipe een Paradefles aan Afrika.

Energie
Als rondreizend festival dat steeds weer vanaf niks haar terrein opbouwt, monitoren we nauwgezet hoe we onze energie zo duurzaam mogelijk kunnen gebruiken en toepassen. Vooralsnog waren we in alle stadsparken afhankelijk van dieselaggregaten, maar gelukkig zijn we in Amsterdam, Utrecht en Den Haag over op vaste, groene stroom. We hopen dat we dit in de toekomst ook in Rotterdam kunnen realiseren.

Afval
Afval op De Parade bestaat niet. Bijna alles kan hergebruikt worden en daarom zamelen we alles ook apart in: glas, karton, papier, plastic, PET-flessen, olie en vetten. Daarnaast produceren we zelf zo min mogelijk afval door gebruik te maken van porseleinen serviesgoed, borden, bestek en herbruikbare glazen en geen wegwerpartikelen op het terrein te hebben.

Jim Stuurman & Mischa Dols