Algemeen

Bezoekers­informatie

Locaties

Zakelijk

Duurzaamheid

Duurzaamheid waar we trots op zijn

Duurzaamheid is een onderwerp dat vaak met zorgen over het klimaat gepaard gaat. Toch merken we ook dat er bij ons achter de schermen ook met trots over wordt gesproken. Omdat we denken dat jij als bezoeker begaan bent met een duurzamer festival, zetten we de dingen op een rij die we doen waar we echt met een warm hart naar kijken. Niet om op te scheppen, maar om het te delen, en om je hopelijk met net andere ogen te laten kijken als je straks op het terrein rondloopt, én misschien met een vraag: als je nog tips voor ons hebt, laat je het dan weten?

Waar we trots op zijn

Wist je dat al onze energie groen is, zodat we niet met vervuilende diesel-aggregaten hoeven te werken? Dat kan doordat we hebben geïnvesteerd in vaste aansluitpunten voor stroom op de locaties waar we staan.

Traditionele theaterverlichting verbruikt veel energie: grote lampen die lekker warm worden. Daarom werken we zoveel mogelijk met energiezuinige LED-verlichting. Omdat die lampen een stuk duurder zijn, hebben we samen met een andere partij in deze techniek geïnvesteerd. Is dat niet liefdevol?

Onze restaurants bieden een uitgebreid vegetarisch en vegan-menu aan, en als er met dierlijke producten wordt gewerkt houden ze de hoogste standaard voor dierenwelzijn aan. Onze horeca-ondernemers praten naar onze beleving erg liefdevol over hun inductiekookplaten – die dus op stroom in plaats van gas werken – en doen er alles aan zo duurzaam mogelijk in te kopen.

We serveren het eten daarom ook op porseleinen serviesgoed: minder plastic-afval. Het bestek is daarom ook écht bestek en we gebruiken onbreekbare en herbruikbare kunststof glazen.

En wat de sanitaire voorzieningen betreft: we hebben geen chemische toiletten, maar zijn gewoon op de riolering aangesloten. We serveren kraanwater in plaats van bronwater uit flessen, vervoeren onze biologische wijn in PET-flessen, zodat het vervoer minder uitstoot oplevert én we planten jaarlijks duizenden bomen planten door de verkoop van onze biologische wijn Treeborn.

Op onze site vertellen we de komende tijd nog meer over duurzaamheid en de Parade. Hou dat in de gaten, en laat ons wat weten als je een idee voor ons hebt: info@mobilearts.nl.