Wat is de Parade?

het enige rondreizende theaterfestival ter wereld
het enige rondreizende theaterfestival ter wereld

Theaterfestival de Parade is het enige rondreizende theaterfestival ter wereld. Aankomende zomer staat het festival in stadsparken in Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. De tournee start in 2024 op 21 juni en eindigt op 1 september.

Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien.

Iedere dag verschillende voorstellingen

Bezoek twee, drie of zelfs vier voorstellingen
Bezoek twee, drie of zelfs vier voorstellingen

Iedere dag spelen er verschillende voorstellingen op de planken. De voorstellingen spelen meerdere keren per dag en duren zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de voorstellingen speelt er iedere avond een live band en overdag is er iedere dag* een uitgebreide KinderParade.

* In Eindhoven en Rotterdam is er alleen in het weekend een KinderParade, omdat daar de zomervakantie dan nog niet is begonnen.

Zweven is leven

De Zweefmolen

Zweven is leven
Zweven is leven

De Parade is meer dan alleen theater. In het midden van het festivalhart staat de beroemde Zweefmolen, waar menig bezoeker in is opgegroeid. De beste zwevers kunnen zelfs het engeltje bovenop de molen zien, zeggen ze …

Sinds vorig jaar hebben we in Den Haag en Amsterdam een nieuwe aanwinst: ouderwetse bootschommels, voor jong en oud. Ga tegenover elkaar en kijk wie het hoogste komt. De snoepmeisjes moedigen je aan!

Parade maken

Parade maken

laat je verrassen
laat je verrassen

Wanneer je de Parade bezoekt, hoef je niet persé een plan te hebben met wat je precies gaat doen. Strijk neer op een van de typische Parade-terrassen en laat je verrassen door de artiesten die voorbij komen tijdens het ‘Parade maken’. Dit zijn kleine voorproefjes van wat er zich binnen in de theatertenten afspeelt. Benieuwd naar meer? Dan kun je de voorstelling bezoeken door een kaartje te kopen aan de kassa’s bij de tent.

Eten en drinken

Eten & drinken

Van Aziatische specialiteiten tot spicy Indiase curry’s
Van Aziatische specialiteiten tot spicy Indiase curry’s

Op het Paradeterrein eet je bij verschillende restaurants met uiteenlopende gerechten. Van Aziatische specialiteiten tot spicy Indiase curry’s. Voor de zoetekauw zijn er natuurlijk de snoepmeisjes, bak je je eigen poffers, creëer je je eigen crêpes of maak je zelf je lolly. Je drinken haal je bij onze verschillende bars met de beste Europese wijnen, speciaal biertjes en overheerlijke cocktails van de Juicy’s. Meer weten? Hier vind je alle informatie over het eten & drinken op de Parade.

Wat is de Parade?