Algemeen

Bezoekers­informatie

Locaties

Zakelijk

Speciaal voor scholen

De Parade is acceptant van de Cultuurkaart en daarmee uitermate geschikt als feestelijke afsluiting van het schooljaar, zowel voor middelbaar- als voor beroepsonderwijs. Net voor de zomervakantie landt ons theaterdorp zowel op het Museumpark in Rotterdam (21 t/m 30 juni), als in het groen naast het Parktheater in Eindhoven (21 t/m 29 juni).

We stellen het Paradeterrein voor middelbaar- en beroepsonderwijs/scholen open en bieden verschillende activiteiten aan die tijdens openingsuren, maar ook voor opening te doen zijn. Een bezoek aan de Parade in schoolverband is helemaal zelf samen te stellen. Elke activiteit staat op zichzelf, maar is ook te combineren met een andere activiteit. Zo stel je een eigen programma eenvoudig samen.

Ook voor het basisonderwijs hebben wij voorstellingen tijdens de KinderParade. Wil je met de klas een voorstelling bezoeken tijdens schooltijd? Neem dan contact met ons op.

 • Paradevoorstelling | 30 minuten

  Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in onze theatertenten. In Eindhoven staan 14 van hen op de planken. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Een voorstelling duurt gemiddeld zo’n 30 minuten. Onderstaande voorstellingen zijn geschikt voor het onderwijs: Het Zuidelijk Toneel, Rundfunk, BOYS WON’T BE BOYS, De Theatertroep, Collectief het Paradijs. Wil je meer informatie over de voorstellingen, neem dan contact met ons op.

 • De diepte in | inleiding, nagesprek, workshop

  Rondom een voorstelling kunnen de makers, acteurs, een specialist of iemand uit het veld extra context geven door een inleiding of een nagesprek te voeren met de leerlingen. In overleg zijn er ook workshops mogelijk op he terrein.

 • Festival rondleiding | terrein en backstage

  Neem een kijkje in onze keuken en ontdek hoe ons reizende dorp tot stand komt, wordt opgebouwd en weer verhuist naar een andere stad. Want hoe organiseer je een theaterfestival? Van het opbouwen van een theatertent tot de dagelijkse levering van eten en drinken. We nemen je mee over ons terrein en laten je alle ins en outs zien van ons festival.

 • Diploma-uitreiking | in festival stijl

  Is jullie diploma-uitreiking toe aan een update? Vier het dan dit jaar op ons terrein in een theatertent. We stellen onze theatertenten open om dit feestelijke moment samen te beleven met ouders en leerlingen. Een diploma-uitreiking is alleen mogelijk voor 15:00u i.v.m. de aanvangstijden van onze voorstellingen in de avond.

Samen jouw Paradeprogramma samenstellen voor je leerlingen en/of collega’s? Neem contact op met Daan de Groot. Er is meer mogelijk dan je denkt, dus heb je zelf een idee of wens neem dan ook vooral contact met ons op. Dan maken we samen een op maat programma dat past bij jouw wensen.