Algemeen

Bezoekers­informatie

Locaties

Zakelijk

Werken op de Parade

Een zomer lang buiten leven en theater
Een zomer lang buiten leven en theater

Kun je ook niet meer wachten tot de zomer? ☀️ Goed nieuws! Het formulier waarmee je je kunt aanmelden om aankomende zomer op de Parade te werken is weer geopend. Heb je niet eerder op de Parade gewerkt? Lees dan deze hele pagina goed door. Ben je een doorgezomerde (😉) Parademedewerker? Dan kun je eventueel rechtstreeks door naar onderstaand formulier. Desalniettemin vind je op deze pagina een hoop praktische informatie. Deze staat dan ook bovenaan. Ben je benieuwd welke functies allemaal openstaan? Scroll dan helemaal naar beneden! 

Het formulier

Praktische informatie

Een zomer lang buiten leven en theater
Een zomer lang buiten leven en theater

Data Parade 2024

 • Eindhoven, naast het Parktheater – vrijdag 21 juni t/m zaterdag 29 juni (9 dagen)
 • Rotterdam, Museumpark –  vrijdag 21 juni t/m zondag 30 juni (10 dagen)
 • Den Haag, Westbroekpark – vrijdag 5 t/m zondag 21 juli (17 dagen)
 • Utrecht, Moreelsepark – vrijdag 26 juli t/m zondag 11 augustus (17 dagen)
 • Amsterdam, M.L. Kingpark – vrijdag 16 augustus t/m zondag 1 september (17 dagen)

Wonen en leven op de Parade-backstage

Als je op de Parade werkt, ben je een belangrijk onderdeel van het theaterfestival. Je doet leerzame en veelzijdige festivalervaring op en je leert veel nieuwe mensen kennen. Samen met je collega’s reis je mee en slaap je – indien mogelijk – op het backstageterrein. Je werkt dus niet alleen op de Parade, maar je woont er ook voor even. Je kampeert in je eigen tent, er zijn douches, toiletten en Het Patronaat: de tent waar je iedere dag heerlijk en gezond kan ontbijten, lunchen en avondeten.

Wie zoeken we?

De Parade zoekt medewerkers die:

 • Bereid zijn om een periode mee te reizen met het theaterfestival. Thuis slapen mag uiteraard ook, maar realiseer je dat je bijna dagelijks werkt.
 • Zin hebben om hun handen flink uit de mouwen te steken in een sociale omgeving.
 • Ervaring hebben met de functie waarop ze solliciteren. Bij gebrek aan ervaring is sterke affiniteit en inzet om te leren een must!
 • Idealiter de hele periode dat de Parade in een stad staat beschikbaar zijn. 
 • Minimaal 18 jaar oud zijn.
 • Zich willen onderdompelen in de Paradesfeer, maar zich er ook van bewust zijn dat ze op een theaterfestival rondlopen.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Gratis toegang tot alle voorstellingen
 • Een leuk aandenken aan de Parade 2024
 • Iedere avond dat je werkt een gezonde en gevarieerde maaltijd.
 • Een uurloon conform de CAO Nederlandse Poppodia en -Festivals (NPF)


Ook worden er gedurende de Parade verschillende activiteiten georganiseerd om het teamgevoel te versterken; denk aan een taartontbijt, gratis toegang tot musea waar we mee samenwerken of bijvoorbeeld de jaarlijkse zweefwedstrijd speciaal voor medewerkers.

Hoe ziet jouw rooster eruit?
Je kunt je aanmelden voor één of meerdere steden, of voor het draaien van weekenddiensten (Let op: elke donderdag, vrijdag en zaterdag van een stad). Je werkt de hele periode dat we in een stad staan, wel heb je enkele dagen vrij. Per stad werk je dagelijks een dienst van 6 tot 8 uur. Iedereen werkt afwisselend in diensten overdag en ‘s avonds. In de weekenden of wanneer het druk is, werken we allemaal wat langer en helpen we elkaar. Ieder team wordt aangestuurd door een ervaren teamhoofd dat de Parade goed kent. Naast je teamhoofd zijn er ook medewerkerscoördinatoren die je altijd aan kunt schieten. Ook is er een vertrouwenspersoon aanwezig. Ook worden er gedurende de Parade verschillende activiteiten georganiseerd om het teamgevoel te versterken; denk aan een taartontbijt, gratis toegang tot musea waar we mee samenwerken of bijvoorbeeld de jaarlijkse zweefwedstrijd speciaal voor medewerkers.

Openstaande functies
 • Barmedewerker

  Alleen nog plek in Eindhoven en Amsterdam.

  Als barmedewerker werk je bij een van de barren op het Parade-terrein. Er zijn veel verschillende barren met elk een eigen karakter. Elke bar heeft een ervaren barhoofd die de Parade en de bar goed kent en voor alle dagen je aanspreekpunt is. Het is fijn als je ervaring achter de bar of in de horeca hebt. Mocht je dit niet hebben, is het belangrijk dat je flink gemotiveerd bent om dit op te bouwen. We hebben voor elke bar wel een cursus om je de fijne kneepjes van het vak te leren kennen.

 • Team terrein

  Binnen Team Terrein zijn er 4 functies: suppoost, toiletmedewerker, yoyo en springer. De suppoost zorgt ervoor dat de toegangshekken tot het terrein en/of de backstage bemenst zijn en dat daar geen personen passeren die geen toegang hebben. De toiletmedewerkers zorgen voor een fris sanitair, zowel op het terrein als op de backstage. Als yoyo ben je vooral voor openingstijd in de weer om het terrein spik en span te maken en help je bij kleinere klusjes en/of bij de op- en afbouw van het festival. De springer hopt tijdens een dienst van de ene terrein-plek naar de andere: in de ochtend kun je bijvoorbeeld worden ingezet als yoyo en na de lunch maak je als suppoost je dienst af. Een heel gevarieerde functie dus die elke dag weer anders is! Als je je opgeeft voor team terrein kun je een voorkeur voor een functie binnen dit team aangeven.

 • Glazenhaler / Medewerker Spoel

  Alleen nog plek in Utrecht en Amsterdam. 

  De glazen rond de bar worden op de Parade door de barmedewerkers opgehaald en gespoeld. Team spoel bestaat uit een klein team dat de logistiek daaromheen organiseert. Als een bar te weinig glazen heeft, breng je er als glazenhaler een nieuwe kist heen met een karretje. Vanuit de glazenspoelcontainer vertrekken karretjes om kisten vuile glazen en borden op te halen. Glazen gaan door de spoelstraat. Vuile borden die op het terrein zwerven worden hier verzameld en door de restaurants opgehaald en zelf afgewassen.

 • Bouwploeg

  Tijdens de op- en afbouwdagen van de Parade help je mee het terrein op- dan wel af te bouwen. Samen met de technische producenten kom je als eerste aan en bouw je mee aan een goed begaanbaar festivalterrein. De taken variëren van hekken zetten, rijplaten en vloerdelen leggen, fietsenstallingen plaatsen tot hekbanners hangen.

  Bij de afbouw zorg je dat dit alles weer wordt afgebouwd en het park opgeruimd aan de stad wordt teruggegeven. Een beetje spierballen en flexibiliteit heb je wel nodig voor deze functie! De verloning gebeurt bij voorkeur op ZZP-basis.